Wat is homeopathie

In de klassieke homeopathie wordt ervan uitgegaan dat een gezond mens in balans is en een zelfherstellend vermogen heeft, waardoor mogelijke ziekten door het lichaam worden afgeweerd.  Zijn er klachten, dan wordt dit gezien als een signaal, dat er een verstoring van de balans is. Deze verstoring leidt er toe dat een persoon niet goed kan functioneren, waardoor er zowel psychisch en emotioneel, als ook lichamelijk klachten ontstaan.

Homeopathische middelen zorgen voor een herstel van de onbalans. Op basis van alle symptomen die het lichaam fysiek en emotioneel laat zien, dat is niet voor iedereen gelijk, wordt een passend homeopathisch middel geselecteerd.

Dit middel helpt het afweersysteem om het genezingsproces te activeren; activeert het zelfgenezend vermogen.
Het wezenlijke van de klassieke homeopathie is de oorzaak van de klachten op te sporen en aan te pakken, dit betekent zo min mogelijk alleen symptoombestrijding.

Door versterking van het afweersysteem is het mogelijk de vatbaarheid en aanleg voor ziekten te verminderen. Homeopathie streeft naar een algemene verbetering van de toestand van de patiënt. Deze gaat zich beter in zijn vel voelen en krijgt meer energie. Het evenwicht wordt hersteld.

Westeinde 21
9466 PG Gasteren
tel 0592 231517
info@gerdabruintjes.nl

Beschaving siert de mens in voorspoed en

biedt een schuilplaats in tegenspoed (Boeddha)

Telefonisch spreekuur en afspraak maken
ma t/m do 9.00-9:30 uur (0592-231517)

Spreekuur/alleen op afspraak

di wo do 10-12 uur
13:30-16 uur