Geschiedenis

Aan het eind van de 18e en begin van de 19e eeuw waren er hier en daar kritische geluiden te horen over het medische handelen van die tijd. Eén van de grootste critici was de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij was in die tijd een zeer bekend arts die een vooraanstaande plaats innam in de Duitse medische wereld.

Hahnemann voerde ook praktijk als arts, maar stopte hiermee uit onvrede. De manier waarop medicijnen werden voorgeschreven vond hij niet wetenschappelijk. Bovendien constateerde hij, dat de geneesmiddelen die hij zijn patiënten moest toedienen, hen vaak meer kwaad dan goed deden. Om na het neerleggen van zijn praktijk in het levensonderhoud van zijn gezin te voorzien, legde hij zich toe op het vertalen van buitenlandse medische werken in het Duits. Bij de vertaling van een Engels werk stuitte hij op de verklaring van de werking van kinabast bij malaria.

In gezonde toestand eten van kinabast, gaf dezelfde symptomen dan bij malaria; at men kinabast tijdens de malaria, dan genas de patiënt. Het gelijksoortige kan genezen, het basisprincipe van de klassieke homeopathie, tot op de dag van vandaag houdt dit nog stand.

Westeinde 21
9466 PG Gasteren
tel 0592 231517
info@gerdabruintjes.nl

Beschaving siert de mens in voorspoed en

biedt een schuilplaats in tegenspoed (Boeddha)

Telefonisch spreekuur en afspraak maken
ma t/m do 9.00-9:30 uur (0592-231517)

Spreekuur/alleen op afspraak

di wo do 10-12 uur
13:30-16 uur